Bara så ni vet!

157735-1072

Kungsörnens citronkaka slår ju allt, inte en gnutta citron i den!
Man kanske skulle bli lite bättre på att kolla
innehållsdeklarationen innan man köper hem nåt.
Artikeln hitar ni här!

Kommentarer
Postat av: Åsa.S

Usch ja, det borde man verkligen bli bättre på...
Ha det fint! =)

2007-11-12 @ 16:07:56
URL: http://glansigyta.blogg.se
Postat av: Jenny

Och...vi skulle bli bättre på att ta reda på om journalisterna alltid har rätt: Kungsörnens citronkaka innehåller 40 procent äkta arområvara

I Aftonbladets artikelserie, ?Matfusket? skrivs det den 12 november om aromämnen i maten. Bland de produkter som granskas finns Kungsörnens Citronkaka (mix) med. Kungsörnens Citronkaka innehåller 40 procent äkta arområvara, inte noll procent som Aftonbladet felaktigt skriver.

I den aromen som står på paketets ingredienslista finns naturliga aromer från riktig råvara, dvs citron och citronolja. Därutöver har produkten 60 procent naturidentiska aromer, som används för att produkten ska smaka citron under hela hållbarhetstiden.

Aftonbladet rubricerar dessutom felaktigt i testet med ?råvara?, när det ska vara ?arområvara?. Kungsörnens kakmix innehåller råvarorna mjöl, socker och ägg vilket gör det omöjligt att få ett utfall på noll procent råvara.

Vi beklagar om den informationen i Aftonbladets artikel misslett dig som konsument. Kungsörnens Citronkaka mix har funnits sedan 1978 och varit en genom åren mycket uppskattad produkt.

MVH Jenny Fridh, Informationschef Lantmännen Axa

2007-11-12 @ 16:51:18
Postat av: johan

En råvaras popularitet kan ju inte vara det som avgör hur bra den är.
Kattmaten jag köper brukar innehålla 4 % kött. Cambells sparrissoppa innehåller enligt burkförpackningen 3% sparris. Oxsvanssoppan däremot har de lyxat till med 4 % oxsvans.
Det är olyckligt att det verkar vara en tävling i att lura konsumenterna så mycket som möjligt. Har producenterna någon heder alls? Jag skulle skämmas om jag bjöd någon på något jag inte kan redogöra för vad det är. En liter vatten och toppen på en sparris.. vilken soppa!

Mer lokalproducerat och mer äkta vara tack!

2007-11-12 @ 18:50:46
Postat av: Någon annan

@Jenny:

Om produkten innehåller 40% äkta aromvara och 60% naturidentisk arom kan det inte vara mycket ägg, socker och mjöl i produkten...?

2007-11-14 @ 20:11:23
Postat av: Jenny

Hej igen!
Roligt att många engagerar sig i vår citronkaka och vad den innehåller. Inlägget från Jenny här ovan, vill jag gärna kommentera. Jag skrev i mitt tidigare inlägg om arområvara, dvs aromer som kan finnas i tex en kaka, inte om råvara i bemärkelsen mjöl, socker och ägg. Torrmixen innehåller givetvis mjöl, socker och ägg, annars skulle det ju inte bli en kaka. Men, det som Aftonbladet eftersökte i sin artikel var om det fanns naturlig citron i kakan. Tyvärr har Aftonbladet gjort ett fel genom att skriva att den inte innehåller naturlig citron, och de hade inne en rättelse på detta i onsdagens tidning: Kungsörnens citronkaka innehåller 2,5 procent naturlig citron. Vid en jämförelse motsvarar mängden citron väl den som används i en hembakt kaka.

Det är tråkigt att Aftonbladet har vilselett oss som konsumenter och inte kollat sina uppgifter noggrannare innan de publicerar. Men, nu vet i alla fall ni som läser på denna sida att Kungsörnens citonkaka givetvis innehåller naturlig citron, till och med mer citron än om vi själva skulle göra en citronkaka från grunden. Hör gärna av dig om du har fler undringar.
MVH
Jenny Fridh, Informationschef Lantmännen Axa

2007-11-16 @ 12:02:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0