Bröllopet Del 2: Vigseln

Ju närmare vi kom desto lugnare blev jag,det räckte med att titta på Peter så slappnade jag av. Min syster däremot klarade jag inte av att titta på för hon stortjöt :-) jag kände att tårarna var på väg när jag såg henne. Ingångsmusiken var Sonja Aldèn, För att du finns.



Väl framme hos Peter var jag lugnet själv medan Peter var så nervös att han knappt kunde prata :-) Prästen pratade en liten stund sen sjöng Lovisa Per Gessles Tycker om när du tar på mig. Sen var det dags för ringarna.


När det var dags för ännu en sång så blåste noterna i sjön haha, så vaktmästaren fick fiska upp dem och hålla upp dem så de inte skulle droppa på keyborden :-) De gick att rädda och Lovisa sjöng Ronan Keating, When You say nothing at all som är Peters och min låt :-) Och när hon sjunger den så spricker det upp och solens strålar tittar fram, det var ett magiskt ögonblick!



Prästen höll ett helt underbart vigseltal,här är ett litet utdrag:
Grattis på födelsedagen Maria! 30 år idag. Men grattis också för att du idag håller det löfte som du en gång gav dig själv. Om du blev 30 och inte gift så fick det ju vara har du sagt. Så idag befinner du dig liksom på målsnöret kan man säga. Med god hjälp från alla här omkring dig.
Och grattis Peter, idag står du här med Maria som brud, efter en rätt lång kamp som började redan när du gick i 6:e klass.
Det är märkligt att tänka på idag, den där gången när Peter skulle börja 7:an så var det en kompis som kom och sa att: "du blir nog glad när du ser vilken klass du ska gå i".
För det var nämligen så att det var en tjej från sexan som han hade spanat in, en tjej som hette Maria.
Och Maria förstod snart att det var något med en där killen Peter. Jag vet inte riktigt om hon förstod att han var kär i henne, men ibland tyckte hon faktiskt att han var rätt jobbig.
Men till sist blev det verkligen ni två.

Utgångsmusiken var Shirley Clamp, Att älska dig. Vi gick och sen var det kramkalas :-)


Sen var det dags för fotografering, Ann-Louise min bästa vän sen många år tillbaka var fotograf och hennes sambo Peter filmade. De hade skrivit små lappar till oss som vi skulle läsa utan att den andra såg och göra det som stod på lapparna :-) Haha det var jättekul och de blev många otraditionella bilder,precis som vi hade önskat.
Har inte fått alla bilder än men det var fler som fotade lite vid sidan om så här är några av dem.På första bilden ska jag imitera Peter när han sitter hemma i soffan och kollar på V75, den andra bilden ska jag klämma lite på hans rumpa :-) Och på den tredje så dansar vi tango.


Sen var det dags att ge sig av till festlokalen. Gästerna åkte buss och vi åkte cabbe :-) Ebbe krypkörde genom det lilla samhället och tutade som en galning haha.


Framme vid festlokalen så var det dags för vårt livs bästa fest!! Mer om det får ni veta i nästa avsnitt av Bröllopet ;-)


Kommentarer
Postat av: Malin

Shit va skoj ;0) Här ska kollas å läsas :0P

2007-09-03 @ 19:24:55
URL: http://malinsmirakel.blogg.se
Postat av: Malin

Vilken grej Mia!!! Nu vill jag ha mera ju... Hur länge får vi vänta?! Får jag länka till dej igen å påminna mina söta läsare om bröllopet?! Detta måsta ju bara folk få läsa.. Fick tårar i ögonen och en klump i halsen... Vilken underbar dag... Tur att jag inte var där för jag hade nog tjutit värre än nån annan. Bröllop slår allt! KRAM

2007-09-03 @ 19:34:14
URL: http://malinsmirakel.blogg.se
Postat av: Sofie

Jag sitter och ler här framför datorn.. :) Det är så kul att läsa om ert bröllop

2007-09-03 @ 19:48:51
URL: http://jagmigminmitt.blogg.se
Postat av: Victoria

Väntar med spänning på fortsättningen. Nyfiken ju. Sitter här tårögd med ett stort leende på läpparna :)
Hur får du din blogg att se så fin ut? Hur gör man för att få text och bild överst på bloggen? Du verkar ju kunnig till skillnad från en som har noll koll :S
Till Peter: Japp körkort är det dags för nu. Tur för dig att jag inte bor i Kalmar när jag ska ut på vägarna :D Nä det kommer nog gå bra.
Bröllop blir det nästa år. Pirrigt värre!

2007-09-03 @ 20:19:36
URL: http://examinoprotempera.blogg.se/
Postat av: Evelina

oj oj oj så fina bilder o så fin historia!!!
kramar

2007-09-03 @ 21:52:24
URL: http://evelinastrand.blogg.se
Postat av: Gabriella

MERA!!MEERA!!! Jag sitter fsn här å tjuter!! Jag vill ha MEEEEEER!!!
Ha en bra dag, frun!!!

2007-09-04 @ 07:11:55
URL: http://www.mamsen71.blogg.se
Postat av: Cim

Godmorgon vännen, herregud jag håller med Mamsen, klockan är tidigt på fm och jag sitter o gråter.... Vilken historia, o gud så fina ni var!!!!! kram på dig vännen, kanske hörs vi senare?? PÖZZ

2007-09-04 @ 09:00:13
URL: http://nygiftafrun.blogg.se
Postat av: Lekne

jag har inga ord!
WOW!
Jag som tycker att jag och min make har känt varandra länge (15 år) men ni tar rekordet!
kram

2007-09-04 @ 14:19:16
URL: http://lekne.se
Postat av: Junitjej

Kul att läsa om ditt bröllop!!

2007-09-04 @ 17:32:02
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: alice

åh jag blir nostalgisk.. kommer ihåg min mammas bröllop. ett av de finaste. älskade din klänning. så himla mysigt det ser ut på bilderna! grattis:)

2007-09-04 @ 23:15:49
URL: http://metrobloggen.se/nejintedu
Postat av: Mia

TACK FÖR ALLA ERA FINA KOMMENTARER!
KRAM

2007-09-05 @ 10:38:13
URL: http://studentmamma.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0